“ONDERZOEKS APP GROEP MET RESULTATEN”

Sinds april 2022 is er een appgroep voor de aardbeientelers en plantenkwekers. Hierin komt met regelmaat een link naar de website SAO met onderzoekresultaten. Op deze manier ontstaat een beter beeld bij de leden wanneer (tussentijdse) resultaten op de website komen. Met 1 of 2 klikken op je telefoon zit je dan in de onderzoeksresultaten. Wil je ook deelnemen aan de appgroep, bel of app naar het secretariaat 06-21212453.

Meldingen
Alles wissen

[Sticky] Hoe 'groen' is de aardbeiensector?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
3,862 Bekeken
(@aardbe)
Lid Admin
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Een van de eerste opdrachten waar SAO mee aan de slag gaat, is een inventarisatie en effectiviteit van de huidige inzet van 'groene' middelen. Hoeveel en welke groene middelen gebruikt u in uw aardbeienteelt, ter vervanging van chemische middelen? Wat verwacht u hiervan de komende jaren? Waar zouden we als sector op in moeten zetten?


   
Citeren
(@jawvermeerenziggo-nl)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 1
 

De sector zal steeds groener moeten worden. De consument gaat het steeds minder waarderen dat er residuen op het product terug te vinden zijn. Maar gelukkig zijn er al een heel scala, aan groene middelen. Neem bijvoorbeeld Nemater ,Herfosec ,Serenade en onlangs is er ook een planten versterker bijgekomen nl Fado. Ik denk ook dat wij de chemische industrie er van moeten overtuigen dat dit niet de toekomst is en dat ook zij moeten gaan inzetten op groene middelen. Ik ben van mening dat wij als SAO ons ook meer moeten gaan richten op het gebruik van deze groene middelen. Er zal meer ervaring met deze middelen opgedaan moeten worden en dit moeten we ook delen met elkaar


   
BeantwoordenCiteren
Deel: