Marktbeeld tomaat, witlof en aardbei 2011 – week 34

Marktbeeld tomaat, witlof en aardbei 2011 – week 34

29-08-2011

Aantal Duitse kopers neemt weer toe
De EHEC-uitbraak in Duitsland heeft vooral in juni het consumentenvertrouwen in tomaten nadelig beïnvloed. In juli en augustus is het percentage huishoudens dat tomaten koopt weer toegenomen. Overigens speelt hier niet alleen de EHEC-crisis een rol, maar ook het weer. Als het mooi zomerweer is worden er meer groenten als tomaat , komkommer en sla verkocht dan wanneer het koud en regenachtig is.

Meer informatie is te vinden op in Marktbeeld Tomaat nummer 7

Export aardbei
In het eerste half jaar van 2011 is de uitvoer van Nederlandse aardbeien 25% hoger uitgevallen dan in het eerste half jaar van 2010. Met name de uitvoer naar België (+48%) is gestegen. Deze uitvoer naar België zal voor het grootste deel via de Belgische veilingen weer geëxporteerd worden, bijvoorbeeld naar Duitsland. De directe uitvoer naar Duitsland (-12%) is lager uitgevallen dan vorig jaar. Er zijn meer Nederlandse aardbeien geëxporteerd naar Noorwegen (+116%), Zweden (20%), Zwitserland (+74%) en Frankrijk (+88%). Het Verenigd Koninkrijk (-15%) heeft minder afgenomen.

Meer informatie is te vinden op in Marktbeeld Aardbei nummer 4

In wintermaanden wordt witlof meer gekookt
In kwartaal 1 van 2011 werd witlof vaker gekookt dan in kwartaal 2. In kwartaal 1 werd witlof in 43% van de gevallen gekookt, in kwartaal 2 was dit 34%. In kwartaal 2 werd witlof vaker in de oven bereidt dan in kwartaal 1. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van de Groente- en Fruitmonitor, waarin dagelijks gevraagd wordt naar de consumptie van groenten en fruit.

Meer informatie is te vinden op in Marktbeeld Witlof nummer 6

Wilt u de marktbeelden standaard per e-mail ontvangen stuur dan een e-mail naar r.schutter@tuinbouw.nl.

De Marktbeelden zijn ook in te zien op onze website.

Zoeken in dossier

Zoeken in openbaar dossier: