Marktbeeld aubergine, bloemkool en Nieuwsbrief aardbei 2011 – week 27

Marktbeeld aubergine, bloemkool en Nieuwsbrief aardbei 2011 – week 27

08-07-2011

Prijsverloop aubergine
Op de Duitse groothandelsmarkten is de prijs voor aubergine vrij stabiel geweest in de afgelopen weken. In vergelijking met 2009 en 2010 ligt de prijs voor Nederlandse aubergine wel duidelijk lager, met name in de periode week 22 t/m 26, de weken waarin de EHEC-crisis op zijn hoogtepunt was. Bij de Duitse supermarkten was de aubergine in week 24 het goedkoopst. De meeste Nederlandse supermarkten hielden de afgelopen weken de aubergineprijs gelijk.

Meer informatie is te vinden op in Marktbeeld Aubergine nummer 6

Veel acties met bloemkool
In de afgelopen weken waren er veel landelijke aanbiedingen bij Nederlandse supermarkten met bloemkool. In week 26 waren er zelfs zes supermarkten die bloemkool in de actie hadden. Prijzen waren bijna overal gelijk, € 0,99 of € 1,00 per stuk.

Jumbo is de enige supermarkt die wat duurder was, daar moest in die week € 1,29 betaald worden voor een bloemkool. In week 25 en 27 zijn er beide keren 3 acties met bloemkool. De prijs ligt steeds op € 1,00 per stuk of daaronder. Alleen Coop was in week 25 duurder, maar de aanbieding bestond daar uit bloemkoolroosjes.

Meer informatie is te vinden op in Marktbeeld Bloemkool nummer 5

Export aardbei
In de eerste vijf maanden van het jaar is de uitvoer van Nederlandse aardbeien 30% hoger uitgevallen dan in dezelfde periode in 2010. Met name de uitvoer naar België (+76%) is fors gestegen. Deze uitvoer naar België zal voor het grootste deel via de Belgische veilingen weer geëxporteerd worden, bijvoorbeeld naar Duitsland.

De directe uitvoer naar Duitsland (-16%) is lager uitgevallen dan vorig jaar. Noorwegen (+128%), Zweden (+112%) en Rusland (+48%) hebben meer Nederlandse aardbeien afgenomen, het Verenigd Koninkrijk (-45%) minder.

Meer informatie is te vinden op in Nieuwsbrief Aardbei nummer 3

Wilt u de marktbeelden standaard per e-mail ontvangen stuur dan een e-mail naar r.schutter@tuinbouw.nl

De Marktbeelden zijn ook in te zien op onze website.

Zoeken in dossier

Zoeken in openbaar dossier: